Billiga fönster

Vet du vad det kostar att byta fönster? Den faktiska kostnaden är sannolikt - så till vida att man är förhållandevis oinformerad - betydligt högre än man kan tänka sig (”fönster kan väl inte vara så dyra?”). Även om man inser att det kostar betydligt mer att byta ut alla fönstren, i huset, än bara några stycken är det troligen svårt att förstå att fönsterbytet kan kosta lika mycket som att bygga ett nytt kök. Med det i bakhuvudet, kommer vi till frågan; finns det billiga fönster? Och, minst lika viktigt, går det att gå ned i prisläge utan att offra något av kvaliteten (underhållsbehov, livslängd med mera).

Svaret på båda frågorna är ja, och svaret stavas pvc fönster. Dessa fönster är närmast magiska vad gäller närapå de flesta önskemål man kan ha (självklart kan pvc aldrig bli trä; men det kan se så lika ut att ingen kommer kunna se skillnaden). Med pvc fönstren kan man helt undgå hela underhållsköret, som vanliga fönster – som är känsligare för diverse slitage – gör ofrånkomlig. Får man ångest av bara tanken på att spendera timtal på att putsa fönster, måla om fönster och annat dödstråkigt, så är pvc-varianten verkligen värd en funderare. Låt oss, dock, återvända till prisfrågan för att se om denna – som det verkar, otroliga – produkt verkligen inte har en hake. Man skulle kunna säga att, eftersom inköpspriset ibland överstiger det för andra fönstertyper, så är pvc-typen icke att föredra. Dock bör man, om man argumenterar på ett sådant sätt, tänka lite längre. Inköpstillfället är långt ifrån den enda kostnaden för ett fönster; under dess livstid. Lagt till inköpskostnaden, kommer kostnader som – åtminstone i de fall då fönstren tar skada av vädrets makter – blir nödvändiga ibland många år efter inköpstillfället.

Vill man ha billiga fönster, vill man alltså ha tåliga sådana. Pvc fönstren blir inte en börda; för de klarar av vädret. Pvc fönstren håller, av just nämnda anledning, flera gånger längre än trätypen. Vidare, är pvc fönstret enormt isolerings-kapabelt; vilket innebär att, allteftersom åren går, och fönstret ständigt låter bli att släppa ut värme, kommer den potentiellt högre inköpskostnaden betala av sig (och, till slut, faktiskt inte bara försvinna utan du kommer, genom den abrupt sänkta värmekostnaden, faktiskt ha tjänat på att köpa nya fönster; värmekostnaden kan, ifall alla husets fönster bytts ut, och de tidigare var väldigt dåligt isolerande, ha genomgått en 30%ig sänkning).

Givetvis är det inte ett måste att köpa pvc-varianten av fönster. Hur gör man om man ogillar pvc men vill köpa så billiga fönster som möjligt? Man ska, självklart, ta en titt på vilka egenskaper fönstret man är sugen på här. Se efter om fönstret liknar pvc fönstret ifråga om förmåga att hantera vädermakterna och liknande. Notera att hur mycket fönstret tål, och dess livslängd, knappast är något man kan avgöra med blotta ögat – fråga personalen om tips och råd gällande vilka fönster som kan tänkas uppnå dina önskningar. Ännu bättre vore om du inte stannar vid att fråga personalen om råd, be personalen ge dig siffror, på de eftersökta egenskaperna, och att de förklarar hur du läser av dessa siffror; så att du, på egen hand och i lugn och ro, kan göra ordentlig research.

Kontakta Oss »